Tijd voor ontspanning - Reisverslag uit Salta, Argentinië van Niels en Frederieke Voswijk en Palland - WaarBenJij.nu Tijd voor ontspanning - Reisverslag uit Salta, Argentinië van Niels en Frederieke Voswijk en Palland - WaarBenJij.nu

Tijd voor ontspanning

Door: Niels van de site, Fred van het dagboek

Blijf op de hoogte en volg Niels en Frederieke

21 Augustus 2006 | Argentinië, Salta

Lieve mensen,

Na een aantal brandmailtjes van bezorgde familieleden veelal van fred haar kant (onderwerp: leven jullie nog, waar zijn jullie, gaat het wel goed) toch maar besloten om jullie op de hoogte te brengen van onze avonturen in Cordoba. Ja we leven nog, we zijn nog steeds in Cordoba en het gaat geweldig!

We zijn inmiddels klaar met onze lessen spaans. Na drie weken lang vier uur per dag spaans te hebben gehad spreken we nu ook een aardig mondje Spaans over de grens. Nadat we afscheid hadden genomen van José werden Pedro en Evita weer officeel Niels en Frederieke. Nederlanders.

Na een drukke periode van studeren werd het tijd voor ontspanning. Eerst maar eens een half dagje naar Alta Gracia geweest. Een dorpje even buiten Cordoba. Bekend om zijn klokkentoren, de jezuitenenstancia en het huis waar Ernesto ´Che´ Guevara zijn jeugd heeft doorgebracht en wat nu omgebouwd is tot museumpje. Leuk allemaal? Ja geweldig? nee. Dus die dag mooi op tijd terug om een potje te ballen tegen de staf van het hostel. Vier tegen vier op een klein veldje. Niels eervol en vooral strijdend ten onder.

Na deze onnodige nederlaag schandalig dronken geworden met drie Canadezen, een Engelsman en een Belg. We hadden besloten om die zaterdag naar een grote club te gaan (voor de technofans onder jullie, ze hadden een feestje van Ministry of Sound).
Het werd een nacht van op zijn Europees zuipen in Zuid-Amerika. Bier, wijn, Fernet met cola en wodka shooters en dit snel, vooral heel snel achterover mikken.

Niels heeft vervolgens met de inhoud van zijn maag een mooi schilderij achtergelaten op een muurje beplakt met luxe designbehang. Moet alleen nog even terug om een handtekening te plaatsen en in Club F kunnen ze zeggen dat ze een meesterwerk van de Hollandse school hebben hangen. Rembrandt, Zorrobarrio, Appel, Van Gogh. Het bekende rijtje. Over fred niets bijzonders te melden die avond, scherp en lekker als altijd.

Na het weekend hebben we besloten om maar eens een dag echt te gaan genieten van de omgeving. Weg van de smerigheid van de stad en op weg naar de bergen en heuvels van de Cordoba omringende Sierras Chicas. We zijn gaan Paardrijden. Om half tien opgepikt door Fabrizio. Afspraak was negen uur, op stap met een Argentijnse slag dus. Na een uurtje in de lijnbus en vijf minuten met de taxi, kwamen we met zijn drieën aan op de rancho van Fabrizio. Nasät in Argentinië. Schone lucht en zo stil dat het pijn doet aan je oren. Na wat rondgekeken te hebben kregen we een paard onder onze kont geschoven. Fred een schimmeltje genaamd Pintada: de gevlekte. Voor het eerst in haar leven kon Fred dus zeggen dat ze schimmel tussen haar benen had (hij is makkelijk, maar dat betekend niet dat hij niet gemaakt hoeft te worden).
Niels moest het die dag doen met een gigantische bruine ongetemde hengst, vooral niet luisterend naar zijn naam, Santa: de heilige. Althans zo kwam het op Niels over, het kan ook een bruine Polomerrie geweest zijn.

Na een korte uitleg van welgeteld vier instructies (links, rechts, stoppen en lopen) op pad gegaan. Na verloop van tijd een beetje draven en galloperen. Helemaal geweldig. Compleet afgemat, een rulle reet en pijn hebbend in spieren waar ik niet van wist dat ik ze had, nog één keer galloperen naar la casa. Niels blij om van het paard af te kunnen. Dit is wel wat anders dan een rondje in de paardenbak van het Amstelpark.
Fredje kon en wilde eigenlijk nog even door galloperen. Snelheidsmaniakje, Fredy Luck.

Na afloop een heerlijke asado (barbecue) gehad en nog wat genoten van de rust onder het genot van een kopje thee en een Maté. Dit is Argentinië! Om acht uur thuis en ´s avonds afgepijgerd in bed gegleden.

De dag daarna nog een korte trip gemaakt naar La Falda. Een plaatsje twee uur boven Cordoba. Verder weinig bijzonders te zien. Nog geprobeerd om een pukkel te beklimmen maar was geen succes. afslag te vroeg en net díe weg liep niet richting de top. Dan maar niet. De terugweg, dwars door een landschap van heuvels en bergjes, was het mooiste van de hele dag. Dus toch nog met een positief gevoel afgesloten.

Morgen (dinsdag) nog een trip richting de vallei van de condoritos. Moet erg mooi zjn. Aansluitend vertrekken we morgen met de nachtbus naar Salta. Twaalf uur noorderlijker en richting de Boliviaanse grens.

tot die tijd: tot ziens, tot lees en afsluitend met de woorden van Che Guevara:
Hasta la Victoria Siempre!

Veel liefs,

Niels en Fred

• 22 Augustus 2006 - 00:36

Geert-Jan:

Héééé luitjes, ik ben jaloers op jullie.
    Wat jullie daar met z'n tweetjes doen is super, ik wou dat ik erbij kon zijn.
    Vooral op een paard door de natuur rijden is volgens mij de manier om echt van Argentinië te kunnen genieten. Of niet Niels...nog last van de billen en rug?
    Heeft Fredje je weer eens moeten laten zien hoe het moest of deed ze gewoon dapper? Of het veld is ze natuurlijk nergens vergeleken bij jou spits kwaliteiten, dat maakt weer een hoop goed.
    Terwijl jullie daar lekker genieten zijn wij weer begonnen met de voorbereidingen voor ut Euifeest, jaja de lampjes hangen al weer in de Hoogstraat. Nu nog een bruiloft en dan gaan wij ook even genieten in een ander land, welke weten we nog niet maar het zal iets zijn met veel zon, drank en niets doen...sorry Bolivia is net iets te veel uit de buurt.
    Nou ja hopelijk zien of horen we elkaar gauw nog eens, we denken toch nog wel aan jullie...zo af en toe.hahaha
    We hebben nog een berichtje van Marit gehad uit Indonesië en alles was zoals te verwachten heel warm en druk en gezellig en mooi en grappig en druk...en ..en goed dus.
    Lieve Fred en Niels drink bij de volgende asado nog een lekkere maté van ons!
    Dikke kus en wéér een peuk voor niels, groetjes Geert-Jan en Carine.

• 22 Augustus 2006 - 08:17

Gerijke:

Ach ja, Bolivia, waarom ook niet. Als men er toch in de buurt is. Weet niet meer of ik het verteld heb, maar Roy is geslaagd voor zijn university en we hebben op 26 september een feestje! Weinig te melden, weet alleen dat ik op 2 september naar de Sjonnies ga in de feesttent. En Nina begint deze week op de opvang en dan moet ik werken, dus dat wordt vast heel leuk! Groetjes, je kleine zusje!

• 24 Augustus 2006 - 03:39

Mam Jenny En Vader Jan:

Hallo feestgangers,

Het zal wel weer voor weinig geweest zijn die drank daar of de mixjes vielen te zwaar want anders wordt die zware jongen toch niet zo zat dat hij een muur moet beschilderderen ergens in Cordoba. Alle gekheid op een stokje, wij vinden het fijn even wat van jullie te lezen hier op Bali.
    Alhoewel het vakantie was/is hebben we een zware tijd achter de rug. Onzettend veel gezien, en als je dat doet moet je vroeg (een paar keer kwart over vijf)uit de koffer. Ook zijn we een keer 's nachts om 1 uur gewekt om een reis te maken naar een nog smeulende vulkaan waar we de zon hebben zien opkomen om half zes. PRACHTIG !!!!!!
    Om even bij het begin te beginnen een kort verslag van onze reis door Java, makelijk voor ons deze manier, dan kan iedereen meelezen (thuisblijvers).
    Vanaf het vliegveld Jakarta zijn we naar Bogor gereisd, we hebben daar Johan Maats ontmoet (zoon van ex-huisarts Maats Genemuiden) die daar een kwekerij heeft. Vandaar naar Bandung, toen naar Solo, Yogjakarta, Semarang en Batu. Het is nu te veel om op te noemen maar we hebben de Borobudur bezocht, Sultaan paleizen, Batik/zilver/poppenfabrieken theeplantages en vele erevelden van gesneuvelde Nederlanders en dans en muziekvoorstellingen van Anklung en Ramayaranja meegemaakt. Surabaja met zijn haven waar de Nederlanders aan boord gingen om naar Holland te worden verscheept net na de oorlog. (Later meer) Met de uitstapjes erbij zo'n 1000 km (wat jullie in een nacht doen om naar Bolivia te reizen) rondgetrokken door Java en nu zitten we, na een vliegreisje van een dik half uur, in Bali waar het echt vakantie vieren is. In een super hotel 100 m van het strand. Gisteravond een Balineese bruiloft meegemaakt. Marit en Pascal zagen er geweldig uit!!!! Een Indonesisch buffet onder een heldere sterrenhemel maakte het tot een onvergetelijke avond.( De drank is te duur om muren te beschilderen )
    We hebben trouwens ook paard gereden, om de Bromo, een nog werkende vulkaan van dichtij te bekijken, de laatste 245 treden naar boven om in de krater te kijken moesten we zelf per voet afleggen. Beneden in het dal is het dan 36 graden en boven, met een koude wind, zo'n 12 graden. Dus dikke jassen aan en mutsen op, leuke foto's !!

Het zal wel een warrig verhaal geworden zijn maar doe je voordeel ermee, jullie zijn zoooooo knap dat je het wel begrijpt (hoop ik). Ik neem aan dat het met de bankpas in orde is gekomen en we gaan er ook vanuit dat jullie nog op het zelfde adres zitten in Cordoba (in verband met de post). Ma schrijft zich de vingers blauw en ik fotograveer alles wat ik zie en heb dus maar nog eens een extra geheugenkaart gekocht.

In een winkel hebben we op een wereldbol even bekeken waar jullie, bearny en mirjam en de thuisblijvers zaten. Mooi verspreid over de wereld hoor,overal zit wat. Leuk vinden we dat. Alles goed hier verder en ik ben blij dat ik kan pinnen.

Geniet maar weer met die grote G, doen wij ook !!

Selemat Jalan to Bolivia.

Groeten van Pa

Heel fijn dat we nu iets van ons kunnen laten horen, ik vond het vervelend dat we de gelegenheid niet hadden en nergens een postbus. Later meer.

Kus mama

• 25 Augustus 2006 - 12:15

Dadenmoes:

Leuk om weer nieuwe berichten te lezen. Wij gaan ons nu in het avontuur storten. We gaan nl twee weken op ontdekkingstocht door......je raad het nooit......Normandië. We gaan heel spannend met de auto en tent rondtrekken. Jullie verhalen hebben onze ontdekkingslust nl ook opgewekt. Als we terug zijn zullen we een UITGEBREID reisverslag via deze site doen. Alles is ingepakt, het huis is opgeruimd (opa en oma V komen nl hier) en als dit stukje af is gaan we in de auto zitten. Tot over 2 weken. Hopelijk staan er dan weer nieuwe spannende verhalen van jullie op deze site.
    Veel liefs Cas en Mieke

• 26 Augustus 2006 - 08:25

Ylet En Martijn:

Buenas!

Tip gehoord in Peru van reizigers die ook voor langere tijd in Argentinie en Chili geweest zijn: net over de grens in Chili verkopen ze Calve pindakaas! Dat wilden we jullie niet onthouden. Voor als je de steaks even zat bent..

• 26 Augustus 2006 - 10:45

Douwe:

Hé N&F, leuke avonturen omschreven in wederom goed verhaal! Blijft lekker weglezen. Hier in in het hollandse eigenlijk niet zoveel te beleven naast werken en afgelopen weekend het Lowlands festival te altijd gezellige Biddinghuizen weer meegemaakt. Onder het genot van (vele) goudgele rakkers meerde bands aanschouwd met op zondag tot aan de knies in de bagger en 20 cm water onder en in de tent. Op zn laaglands! Verder nog 5 weken totdat het vliegtuig richting Thailand gepakt wordt voor 15-daagse rondrijs door oerwoud en langs kust/eilanden. Tot aan dan vast nog wel een x een krabbel... groets en tot lees!

• 28 Augustus 2006 - 11:33

Mirjam:

He tjaboooos!

Ik heb ook paard gereden afgelopen zaterdag maar geen schimmel tussen de benen gehad maar een mooie bruine\'n
    Hamilton heette hij. Mooi dat alles zo goed gaat daar, het is aardig rustig in Zwolle zonder al die Pallanties, maar vrijdag komt er weer wat volk terug uit Indo dus... Nina is sinds vorige week naar de creche bij Gerijke, gaat heel goed, ze herkende Gerijke meteen en moest huilen als ze wegliep (dat Roy daar nou nooit last van heeft, snap je toch niet hahahaha! sorry Roy grapje!) Het is vandaag gigantisch K weer regen regen regen, je wordt er moe van. Nou fookies, los ballos en neem er nog 1! gR. EN DIKKE kus van zwagerinetje M. en Nina P.

• 30 Augustus 2006 - 12:51

Fanny:

Hoi Fred en Niels,

wat leuk om jullie zo nog even te kunnen volgen. Ben wel een beetje jaloers hoor, jullie nog daar, ik inmiddels terug in regenachtig Nederland. Dus geniet ervan, voor je het weet ben je weer terug.

Hoe gaat het met het zoeken naar een baan? Dat moet nu gemakkelijker zijn, nu jullie Spaans spreken. Of is dat hele plan van de baan en gaan jullie gewoon lekker voluit grenzenloos genieten van Zuid-Amerika? Geen slecht plan zou ik zeggen.....

Hier in Nederland is het leven heel gewoon. Eerst even bijkomen, dan al je vrienden zien en dan fijn op zoek naar een baan...
    En nog maar eens op zoek naar een baan... enz.

Lekker genieten daar, groeten Fannyx

• 02 September 2006 - 17:13

Maike:

Hey Fredje & Niels!

Echt leuk om jullie verhalen te lezen... was ook weer erg benieuwd hoe het met jullie gaat!Tijdens de vakantie & K-tijd heb ik niet zoveel tijd voor gehad om rustig op internet verhalen te lezen, dus dat heb ik nu lekker weer ingehaald! Ik ben blij dat jullie nog steeds genieten en ook de natuur van dichtbij hebben bekeken (ik zie Fredje al als een snelheidsduivel op dat paard zitten...). En ik ben benieuwd hoe goed jullie spaans ondertussen is!
    Fredje: ik heb je wel gemist hoor tijdens de K-tijd! Hopelijk ben je er volgend jaar wel weer bij (of heb je alweer wilde plannen?). Geniet lekker verder met z'n tweetjes!

Liefs Maike.

• 27 Maart 2015 - 13:50